
Kılıç balığı tanımları ve özellikleri, ekran başındakilerin dikkatini çekiyor. Üst çene kısmının kılıca benzemesinden dolayı bu ismi alan kılıç balığı, denizdeki canlılar ortasında en süratli balıklardan birisi olarak nitelendiriliyor. Günümüzde ülkemizde çok fazla bulunmayan kılıç balığı Eylül ve Şubat aylarında, Ege ve Akdeniz rastlanıyor. Bunun yanı sıra manzarasından dolayı çok tehlikeli ve yırtıcı özellikleri de vardır. Genel olarak ılık ve sıcak denizlerde yaşamaktadırlar. İşte, kılıç balığı hakkında ayrıntılar.

Kılıç Balığı Nedir?
Kılıç balığı; hayli eski vakitlerden beri herkesçe bilinen ve fiziki biçimde değişik özellikleri olan bir balık çeşididir. Tuzlu su balığı biçiminde tanımlanan kılıç balığı, fiziki özelliklerinden dolayı ”kılıç balığı” ismini almıştır. Üst çenesi kılıca benzeyen kılıç balığının, çok uzun ve keskin bir çeneye sahip olduğu belirtilebilir. Bunun yanı sıra bu özelliği sayesinde çok kolay formda avlanarak, hayatını sürdürmektedir. Kılıç balığının üst çenesinin bu halde uzun ve keskin olmasından dolayı, balığın çok yırtıcı ve tehlikeli olduğu belirtilebilir. Bu yüzden bu balığa dikkat etmek kıymetlidir.?

Kılıç Balığı Nerede Yaşar?
Kılıç balıkları; uzun kılıçlarını istikametlerini bulabilmek ve avlarını hissetmek ismine kullanmaktadırlar. Deniz tabanını ise kılıçları ile kazarak, avlanıp ömürlerini sürdürürler. Kılıç balıklarına; genel olarak Atlas Okyanusunda çok sık rastlanır. Kılıç balıkları; yalnız dolaştıkları ve sürü halinde olmadıkları görülür. Sıcak ve ılıman denizlerde hayatını sürdüren bu balıklar, ülkemiz çapında Akdeniz ve Ege başta Marmara ve Karadeniz bölgelerinde de bulunur. Türkiye çapındaki kılıç balıklarının yumurtalama alanları, birçok vakit Saroz Körfezi’ndedir.
Kılıç balıklarının renkleri; mevsime ve denize nazaran farklılık gösterir. Bunun yanı sıra kılıç balıkları 200 ile 600 metre derinliklerde yaşamaktadırlar. Uzunlukları en fazla 5 metre olup, 150 kilogramdır. Kendini çok kolay halde kamufle eden bu balığın gövdesi; yeşil ile mavi tonlarından oluşan renklerdendir. Kimi vakit bronz bir görünüme de sahip olabilir. Avlanan kılıç balıkları, renkli hallerini kısa vakitte kaybedebilir.?

Kılıç Balığının Eti Yenir mi?
Kılıç balığının eti yenir.
Kılıç Balığı Nasıl Pişirilir? Tavada, Fırında ve Izgarada Nasıl Yapılır?
Kılıç balığının her biçimde hazırlanması ve pişirilmesi mümkündür. Bu balık; tavada, mangalda, ızgarada, fırında pişirilebilir. Kılıç balığı; kızartma, sote yahut ızgara formunda de pişirilebilir. Balığın besin bedellerini kaybetmemesi bakımından, fileto biçiminde bölünmesi akabinde da fırınlama metoduyla hazırlanması, yanlışsız bir pişirme metodu olabilir.
Kılıç Balığı Kılçıklı mıdır?
Kılıç balığı çok kılçıklı olan bir balık değildir.
Kılıç Balığı Nasıl Temizlenir? Temizlerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Balığın pulları yoktur. Bu yüzden derisini soymak kâfi olacaktır. Balığın karnı ikiye bölünerek, iç organları çıkarılmalıdır. Daha sonra su ile güzelce yıkanmalıdır. Pişirme metoduna nazaran kesimlere ayrılabilir.

Kılıç Balığının Yararları Nelerdir?
100 gramlık kılıç balığının içerisinde 20 gram protein vardır. Bu ise protein ihtiyacının yaklaşık olarak yüzde 40’nı karşılar. Yüksek oranda selenyum, fosfor, potasyum, B vitamini, omega 3 üzere bileşenleri de bünyesinde bulundurur. Bu bileşenler; kas ve bağışıklık sistemine, hudut sitemine ve göz sıhhatine hayli âlâ biçimde yardımcı olur. Kılıç balığının daima ve kâfi halde tüketilmesi, kansere yakalanma ihtimalinin düşmesine yardımcı olur. Bu balık D vitamini açısından da çok zengindir.
Kılıç Balığının Ziyanları Var mıdır?
Kılıç balığının ziyanları konusunda rastgele bir bilgi bulunmamaktadır.?

Limon ve zencefil aromalı kılıç balığı tarifi
Kılıç en lezzetli balıkların başında geliyor. Hele ki limon ve zencefil üzere çok güçlü iki aromayla bir ortaya geldiğinde lezzetine doyum olmuyor. Marine sosunun lezzetine bayılacağınız limon ve zencefil aromalı kılıç balığı tanımını kesinlikle denemelisiniz. Afiyet olsun…
Balık dışındaki tüm gereçleri blender’dan geçirin.
Hazırladığınız karışımın yarısını filetoların üzerine dökün ve buzdolabında en az 45 dakika marine edin.
Filetoların fazla sosunu alın.
Balıkları ızgaraya yerleştirin ve gerili önlü 8-9 dakika pişirin.
Pişirme süreci devam ederken mutfak fırçasıyla kalan karışımı balıkların üzerine sürün.
Servis yapın.