1. Haberler
  2. Bilgi
  3. KYK EK KONTENJAN YURT BAŞVURU EKRANI 2024-2025 | GSB KYK ek kontenjan yurt başvurusu 2024 nasıl yapılır, ne zaman bitecek, kimler yapabilir? KYK yurt başvuruları nereden yapılır?

KYK EK KONTENJAN YURT BAŞVURU EKRANI 2024-2025 | GSB KYK ek kontenjan yurt başvurusu 2024 nasıl yapılır, ne zaman bitecek, kimler yapabilir? KYK yurt başvuruları nereden yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024-2025 KYK ek kontenjan yurt başvurusu nasıl yapılır, sorusu GSB duyurusu ile karşılık buldu. Öğrencilerin merakla beklediği KYK 2024 ek tercih yurt müracaatları 3 Ekim tarihinde erişime açıldı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı üniversitelere ek kontenjanla yerleşen öğrenciler için KYK yurt müracaatları 7 Ekim Pazartesi günü sona erecek. Müracaatlar e-Devlet şifresi ve öğrenci T.C kimlik numarası girişi ile yapılacak olup, bilgilerinde yanılgı olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini talep etmeleri gerekiyor. İşte KYK ek kontenjan yurt müracaat ekranı ve detaylar.

KYK EK KONTENJAN YURT MÜRACAATLARI NE VAKİT BİTECEK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversitelere ek kontenjanla yerleşen öğrenciler için 2024-2025 eğitim öğretim yılı yurt müracaatları 3 Ekim Perşembe günü başladı.

Başvurular 7 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

KYK EK KONTENJAN YURT BAŞVURUSU KİMLER YAPABİLİR?

Başvuru mühletince özel yetenek, yatay/dikey geçiş, öğrenci değişim programları, lisansüstü, lisans tamamlama, depremzede olup farklı vilayet ve ilçede tahsil gören özel öğrenciler ve ÖSYM tarafından ek kayıt müddeti verilen öğrenciler yurt müracaatında bulunabilecek.

KYK EK KONTENJAN 2024 YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet’te yer alan tahsil bilgilerine nazaran alınacağı için öğrencilerin e-Devlet’teki okul/bölüm bilgilerini denetim etmeleri; bilgilerinde kusur olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini talep etmeleri gerekiyor.

E-DEVLET MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Hatalı ya da eksik tahsil bilgisi ile başvuran öğrencilerin yurt müracaatları geçersiz sayılacak.

Başvuru sırasında yaşanabilecek sıkıntılarla ilgili ALO GSB (444 0 472) 7/24 gençlerin hizmetinde olacak.

Yurtlarda barınma kuralları nelerdir?

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu yahut programının, öğrenci ve ailesinin ikamet ettiği vilayet yahut ilçe hudutları dışında bulunması.

c) Taksirli cürümler ile kısa müddetli mahpus cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş yahut aşağıda sayılan cürümler dışında tecil edilmiş kararlar hariç olmak üzere, taammüden işlenen bir hatadan ötürü altı ay yahut daha fazla müddetle mahpus cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı hatalar, anayasal nizama ve bu nizamın işleyişine karşı kabahatler, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı berbata kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, kabahatten kaynaklanan malvarlığı kıymetlerini aklama, kaçakçılık, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, kamu barışına karşı kabahatler yahut cinsel dokunulmazlığa karşı cürümler, hayasızca hareketler, uyuşturucu ve uyarıcı husus imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme yahut bulundurma, haksız mal edinme, şike, teşvik primi, kanuna ters olarak spor karşılaşmalarına dayalı bahis ve baht oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkan sağlama, reklamını yapma yahut para nakline aracılık etme hatalarından mahkûm olmaması.

ç) Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin tahsil gördükleri ülke kanunlarına nazaran taksirli hatalar hariç rastgele bir kabahatten ötürü hakkında altı ay yahut daha fazla müddetle mahpus cezası ile mutlaklaşmış mahkumiyeti bulunmaması.

d) Bakanlık yahut öteki kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren yurtlarından çıkarma cezası yahut yükseköğretim kurumlarından altı aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması.

e) Memleketler arası öğrencinin, öğrenci dokümanı, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından almış olduğu ikamet müsaadesi evrakı ile pasaportunun onaylı suretini ibraz etmiş olması.

f) Mecburî staj hariç brüt taban fiyat fiyatının bir buçuk katı üzerinde fiyatlı bir işte çalışmaması.

g) Kamu işçisi olmaması.

ğ) Toplu yerlerde yaşamaya mahzur olacak düzeyde akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.

h) Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması.

KYK EK KONTENJAN YURT BAŞVURU EKRANI 2024-2025 | GSB KYK ek kontenjan yurt başvurusu 2024 nasıl yapılır, ne zaman bitecek, kimler yapabilir? KYK yurt başvuruları nereden yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haberu - Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin