Siber Güvenlik Başkanlığı’nın Görevleri
Başkanlık, siber güvenliğin sağlanması amacıyla kapsamlı bir politika, strateji ve hedef belirleyecek; bu hedefler doğrultusunda etkili eylem planları hazırlayacaktır. Ayrıca, mevzuat çalışmaları yürütecek, ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu sağlayacak ve siber güvenlik alanında bilinçlendirme, eğitim ve farkındalık artırma çalışmalarını hayata geçirecektir.
Başkanlık, siber güvenlik ve bilgi güvenliğini destekleyici projeler geliştirecek ve bu alanda kamu, özel sektör ve üniversiteler arasında işbirliğini artırmaya yönelik çeşitli çalışmalar yapacaktır. Yerli ve milli ürün ile teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunacak; yerli girişimcilerin dünya pazarında daha rekabetçi bir konuma gelmeleri için destek sağlayacaktır.
Bunun yanı sıra, siber güvenlik alanında ihtiyaç duyulan konularda Ar-Ge ve teknoloji transferi yapacak, siber güvenlik zafiyetlerinin tespit edilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirecek ve acil durum ile kriz yönetim planları oluşturacaktır. Başkanlık, mevzuatla verilen diğer görevleri de başarıyla uygulayacaktır.
Yurt içinde, başkan tarafından temsilcilikler kurulacak; yurt dışında ise başkanın teklifi üzerine Cumhurbaşkanı kararıyla temsilcilikler açılabilecektir.
Başkanlığın hizmet birimleri arasında; Siber Savunma Genel Müdürlüğü, Siber Mukavemet Genel Müdürlüğü, Ekosistem Geliştirme Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği yer alacaktır.
Başkanlık, görev alanına giren konularla ilgili olarak; bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve konu ile ilgili uzmanların katılımıyla çalışma grupları oluşturma yetkisine sahip olacaktır.